Passata di Pomodoro (Gezeefde tomaten)
680 gram Geroosterde Paprika (4 paprika's)
4 uien of 6-8 Sjalotten
1 teentje Knoflook
1 Courgette
1 Aubergine
Lekkere olijfolie
Provençaalse kruiden of verse kruiden
En verder alles wat je aan groenten over hebt en ligt te verpieteren
Als je zelf je paprika's roostert, doe dat dan als eerste. Als je ook je tomaten zelf wilt ontvellen, doe dat dan daarna of tijdens het roosteren van je paprika's. Maar je kunt hier ook goed gezeefde tomaten en een pot geroosterde paprika's gebruiken.
Snij de ui in stukjes, bak de ui in de olijfolie. Snij de verse kruiden fijn en voeg dit bij de ui. Snij de knoflook fijn en bak mee met de ui. Schil de courgette, snij in stukjes en bak mee met de ui. Snij de Aubergine in stukjes en bak mee met de ui. Laat dit lekker zacht worden. Als je verse tomaten hebt bak ze dan mee.
Als je een pot geroosterde paprika's hebt, laat deze dan uitlekken en spoel ze af. Haal de pitjes eruit en snij in stukken. Bak ze mee.
Als je gezeefde tomatenpuree hebt, voeg dat dan als laatste toe.
Met verse ingrediënten zit er meer water in. Dit moet je langer laten indikken. Eventueel kun je met maizena je saus indikken.
Invriezen
Verdeel de saus in porties van 270 - 300 gram. Vries de porties in, ze blijven ongeveer 3 maanden goed.