350 gram kip(dijbeen)filet in blokjes
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook geperst
100 ml (zoete) ketjap
250 ml kippenbouillon
1/3 theelepel gemberpoeder
300 gram rijst (1 beker)
250 gram sperziebonen uiteinden verwijderd en gehalveerd
olijfolie
Verwarm olie in een hapjespan en bak de ui en de knoflook tot de ui glazig ziet. Voeg vervolgens de kip toe. Meng de ketjap met kippenbouillon en gemberpoeder en doe dit bij de kip. Roer door en laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de rijst in een pan gaar. Kook in een andere pan de sperziebonen. Vind je de ketjap-saus de dun? Dan kun je de saus eventueel nog binden door een theelepeltje maizena te mengen met koud water en dit door de saus te mengen. Verwarm dit een paar minuutjes mee. Roer de blokjes omelet en ringetjes lente-ui door de rijst. Serveer de rijst met de kip ketjap en de sperziebonen.